Meny og søk

Slik unngår du flate puter Slik unngår du flate puter

Slik unngår du flate puter

Skeidar | 26. juni 2017

Downfeel_sovnftw

Er du lei av å våkne opp med flate puter og følelsen av å ha sovet dårlig?

Da er du ikke alene. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å få det beste ut av putene dine. Her får du litt gode tips:

Vask eller rens putene
Visste du at man i løpet av natten skiller ut 3-5 dl fuktighet? Mye av det svettes ut gjennom hodet og det havner i hodeputen. Det er en av de viktigste grunnene til at puter blir skjoldete og falder sammen, og det gir grobunn for både midd og bakterier. Hodeputer bør derfor vaskes eller renses to til fire ganger i året.

Rist putene
Putene har godt av å bli ristet, gjerne daglig. Da får du en del av spenstigheten tilbake. Luft også gjerne på soverommet.

Skift ut putene
Puter holder ikke evig. Hvis du ønsker en fyldig pute med god komfort, bør du skifte ut putene ca hvert 5 år.

Unngå vått hår i senga
Varme og fukt gir gode betingelser for midd og bakterier, unngå derfor å legge deg med vått hår.

Kjøp kvalitetsputer
Det er ikke alle puter som holder formen like bra. Det kan derfor lønne seg å velge kvalitetsputer, som for eksempel Høie DownFeel.

8737331_HoieDownFeelPute

Høie DownFeel er fylt med  med en spesiell revolusjonerende microfiber som er lett og myk som ren dun. Den er utviklet for å oppnå maksimal sovekomfort, den former seg perfekt etter hode og nakke, og den holder formen godt. Den har i tillegg trekk i Aloe Vera-behandlet 100% bomullstwill.

Puten finnes i to ulike høyder høy og medium.

Hvis du liker å ligge ekstra høyt med hodet, velger du høy pute. Den veier 950 gram og gir deg ekstra god støtte. Du finner den her.

Vil du helst ikke ligge så høyt, velger du medium pute. Den veier 700 gram og passer til de fleste. Du finner den her.

8737326_hoiedownfeeldyne

Du får også Høie DownFeel som dyne. Den er fylt med samme revolusjonerende microfiber, og er utviklet for å gi maksimal sovekomfort. Den er sydd i kassetter som holder fiberen på plass, og har mellomvegger som hindrer kuldebroer. Dynen har derfor en ekstrem god isolasjons- og draperingsevne. Du får den i flere størrelser. Se mer her.

8738359_linasengesettsjoblaamiljo

Skeidar er søvnspesialisten. Besøk ditt lokale varehus, da hjelper vi deg med å få en god natts søvn.

Tekst: Franciska Munck-Johansen – Franciskas Vakre Verden.