Meny og søk

8 tips til smarte løsninger når du bor på hybel 8 tips til smarte løsninger når du bor på hybel

8 tips til smarte løsninger når du bor på hybel

Skeidar | 28. september 2017

Stadig flere bor på hybel og i mindre leiligheter. Men få kvadratmeter trenger ikke være noen hindring, med kreative ideer og praktiske løsninger kan du få mye ut av plassen du har. Her får du ti gode tips:

8 tips til smarte løsninger når du bor på hybel

Skjermbilde 2017-09-20 kl. 20.59.15

1. Innred deg etter dine behov

Alle har ulike behov og det som er riktig for en trenger ikke være det rette for andre. hvis du studerer kan det være viktig å prioritere plass til et skrivebord. Du orker mer hvis du sitter godt. Det finnes mange skrivebord som ikke tar mye plass.

8211203_novabasicrammegrey281miljo4

2. Velg praktiske møbler

Det har aldri vært flere gode løsninger når det gjelder møbler. Gå på leting og finn akkurat de som best fyller dine behov. På bildet ser du Jensen Add On nattbord. Det tar mye mindre plass enn et tradisjonelt nattbord og sengen kan fungere både som sofa og seng.

4330042ad292253_boconcept_osaka3seterm1

3. Velg få møbler av god kvalitet

Når du ikke har så stor plass trenger du heller ikke så mange ting. Det gjør at det kan unne deg å bruke litt ekstra for eksempel på en kvalitetssofa som er ekstra god å sitte i, eller som kan bli et fint blikkfang i rommet som her. Vær nøye med hva du tar inn i leiligheten. Sørg for at det du har, enten er praktisk eller fint å se på.

4. Møbler som kan flyttes på er et ekstra pluss

I stedet for et stort tungt sofabord, kan det være en fordel å velge flere mindre. Som på bildet over. Da kan de ha flere funksjoner og du kan enkelt flytte dem rundt.

Skjermbilde 2017-09-20 kl. 20.45.13

5. Lag en kreativ spiseplass

Du har kanskje ikke plass til et spisebord med åtte sitteplasser, men kanskje du får plass til en enkel barløsning som denne.

sofa-seng-skeidar

6. Bruk møbler med flere funksjoner

Velg for eksempel en sofa som også kan brukes som en ekstra overnattingsplass. Se mer HER. Klaffebord som kan slås ut, og ekstrastoler som for eksempel kan slås sammen og henges som pynt på veggen er også en god løsning.

Skjermbilde 2017-09-20 kl. 20.35.03

7. Velg mindre møbler

Mindre møbler vil få rommet til å virke større. Enkle nette møbler som disse kan være et godt alternativ.

 

6099103_wendrebonnellkontinentalmiljo6

8. Velg en kvalitets seng

Du får kanskje ikke mye søvn som student, men sørg for at sengen din i hvert fall gir deg best mulig søvn. En god madrass og en overmadrass av god kvalitet kan være hele forskjellen på om du våkner uthvilt og klar for en ny dag, eller våkner trøtt og sliten.

Tekst: Franciska Munck-Johansen