Meny og søk

10 gode tips som kan gi deg bedre plass på kjøkkenet 10 gode tips som kan gi deg bedre plass på kjøkkenet

10 gode tips som kan gi deg bedre plass på kjøkkenet

Skeidar | 25. oktober 2017

7499501_stockholmspstuemiljo5_2

Får man egentlig noen gang nok plass på et kjøkken?

Her får du 10 gode tips som kan gi deg bedre plass på kjøkkenet, og gjøre det så ryddig og velfungerende som mulig, uansett om du har et lite kjøkken eller bare ønsker deg bedre plass. Det er ikke alltid så mye som skal til.

1. Ta en skikkelig opprydding!
Trenger vi egentlig 4 ostehøvler og 6 brødkniver? Og hva med den smarte maskinen vi kjøpte til å hakke løk, er den egentlig helt nødvendig? Behold bare det du trenger. Du vil få mer plass og det vil bli mye enklere å finne det du trenger.

2. Fjern rotehjørnet
Vi har alle et hjørne av kjøkkenet som har en tendens til å tiltrekke seg rot. Ha gjerne en boks, kurv eller lignende som du kan legge papirer, reklamer og lignende i.

3. Utnytt plassen opp mot taket
Hvis du skal lage nytt kjøkken kan det lønne seg å bestille overskap som går helt opp. Hvis du ikke har overskap som utnytter plassen, kan du plassere kurver på toppen av skapene. Det er dekorativt og kurvene er praktiske til alt du sjelden bruker.

4. Velg klappstoler som ekstrastoler
De fleste har behov for et par ekstra sitteplasser av og til. Hvis du velger klappstoler er de enkle å få plass til når de ikke er i bruk enten i et skap, bak en dør, eller hengt opp på veggen som dekor.

8380758_gastronomigryterrmiljo2

5. Ha få men gode ting
Tar man en titt i skapet hos de fleste, vil man finne et stort utvalg av ulike gryter, kasseroller, stekepanner etc. Velg heller noen få, men gode ting som du kan glede deg over å bruke. Finn dine favoritter her.

Skjermbilde 2017-09-26 kl. 19.00.03

6. Velg mindre møbler
Du trenger ikke ha et stort spisebord på kjøkkenet. Stockholm barbord gir deg en praktisk og kul barløsning. Se mer her.

Skjermbilde 2017-10-02 kl. 17.42.54

7. Et rundt bord tar mindre plass enn et firkantet
Hvis du har et lite kjøkken kan det lønne seg å velge et rundt bord, som Century, på bildet, da får du utnyttet plassen bedre.

8. Velg en rolig fargeskala
Hvis du har mange ulike farger på kjøkkenet virker det raskt rotete og overfylt. Velg heller 2-3 farger som du holder deg til, da får du et roligere inntrykk.

9. Heng kjøkkenutstyr opp på veggen
En knivholder eller en lang stang med S-kroker kan spare plass og gi deg bedre oversikt.

10. Alle ting skal ha et hjem
Det er en av de beste reglene for å holde orden, og den gjelder også på kjøkkenet. Sørg derfor for at alt har sin faste plass, da er det enkelt å rydde på plass og du vet alltid hvor du finner det du trenger.

Tekst: Franciska Munck-Johansen