Meny og søk

Nordisk minimalisme – slik får du stilen Nordisk minimalisme – slik får du stilen

Nordisk minimalisme – slik får du stilen

Skeidar | 31. januar 2018

I Skandinavia er vi kjent for en minimalistisk stil som oppsto på 60-tallet. Det begynte som en trend, men nå har den eksistert så lenge at vi regner den som en stilart. Rene linjer, få virkemidler og en rolig og lys fargepalett kjennetegner stilen.

Her får du 8 gode tips som kan hjelpe deg til å skape stilen:

1. Hvite eller helt lyse tak og vegger er et godt utgangspunkt. Lyse gulv kjennetegner også stilen.

2. Velg en rolig og nesten nøytral fargepalett. Hvit, lys grå, lyst tre og nyanser av blått passer perfekt til denne stilen.

3. Sats på få, men utvalgte møbler i Skandinavisk design. Fokuser på kvalitetsmøbler med rene linjer i stedet for å overdynge rommet med detaljer.

4. Gå for naturlige materialer som ull, ubehandlet lyst tre, keramikk, skinn og røffe steinvaskede tekstiler.

5. Har du store vinduer, er du ekstra heldig. Slipp det nordiske lyset inn. Vinduer uten gardiner kan også være en god løsning.

6. Rot hører ikke hjemme i denne stilen, sørg derfor for gode oppbevaringsløsninger til alt det du ikke ønsker å ha stående fremme.

7. Velg detaljer med omhu. I denne stilen kommer hver enkel ting godt frem, sørg derfor for at hver ting teller. Enkle gode ting i en god kvalitet vil være et godt valg.

8. Lamper i stilrent klassisk skandinavisk design er prikken over i-en i denne stilen.

9. Tepper i nøytrale farger som lys grå, lyse blå farger og gråbrun er gode valg.

10. Sist, men ikke minst: Sett ditt personlige preg på stilen. Tilsett litt sort for å gi den ekstra karakter. Legg til detaljer i pangfarger for å skape liv, eller bruk grønne planter for å skape en mer frodig stil.

Nordisk minimalisme 1

Sienna stol tekstil Denis kr 5499,-. Adela vase 18,5cm 199,-, 34,5cm 229,-. Sofa: Stay Myske 4-seter kr 14.999,-. Vendela krakk ubehandlet tre kr 399,-. Høie Elbrus ullpledd gråmelert 799,-. Vision spisestol kr 3499,-. Fagerheim Hedda hjørnesofa tekstil Lindt, kr 13.999,-BoConcept Cupertino vegghengt skrivebord kr 4599,-.

Nordisk minimalisme 2

Foggy Woods II bilde kr 2499,-. Vendela krakk ubehandlet tre kr 399,-. Sofa: BoConcept Carlton 3-seter i tekstil Napoli kr 25.239,-. Nora armstol kr 1999,-. Corkcicle flaske 0,5l. 299,-. Pyntepute Valdez, Rico, Kendra  299,-

Save