Meny og søk

5 tips til en vellykket sommerfest 5 tips til en vellykket sommerfest

5 tips til en vellykket sommerfest

Skeidar | 9. mai 2016

Når temperaturen stiger, flytter vi utendørs for sesongen og blir der helt til høsten kommer. Helst skal alt av sosiale sammenkomster skje ute hvis været tillater det, og vi finner oftere på ting å gjøre utendørs enn innendørs.

Astrid lanterner

ØNSK GJESTENE VELKOMMEN: Frisk opp inngangspartiet med en rustikk stol, en pen lykt og deilige blomster.

I din egen hage har du kort vei til alt det du måtte trenge; mat, drikke og pledd hvis det blir kaldt. Dermed kan du og gjestene dine bli sittende mye lenger utover kvelden.

Skal du arrangere en sommerfest av noe slag, er planleggingen det viktigste stadiet av hele arrangementet.

LES OGSÅ: Slik skaper du en romantisk uteplass

Vi har samlet 5 nyttige tips du bør ta med på veien:

1. Sørg for at plattingen og utemøblene er nyvasket og uten støv. Ligger det rester av pollen og støv på møblene, kan dette smitte over på antrekkene til gjestene dine.

Pyntet stol

PYNT STOLEN: Vær kreativ med dekorasjonen; hvem sa at blomstene må stå på bordet?

2. Ha pledd liggende synlig innendørs, slik at gjestene kan plukke det med seg på vei ut hvis de ønsker det. Ha mange nok pledd tilgjengelig – i verste fall kan gjestene dele.

Lyst på nye pledd til hagegruppen? Finn ditt nye favorittpledd HER.

3. Hvis sommerfesten ikke skal holdes under tak, kan det være en idé å gå til anskaffelse av et partytelt eller paviljong i tilfelle regnet melder sin ankomst.

4. Lys opp! Rene stearinlys kan fort slukke eller være i veien på bordet. Gå heller for pene lanterner som enten kan henge eller stå på bakken rundt området der festen blir avholdt. Dermed vil stearinlyset få ly fra vinden og gi en koselig atmosfære kvelden ut.

Se over 60 fine lykter og lanterner HER.

5. Gjør festen komplett med en gjennomgående stil av pynt på bordet og pynteputer i stolene. Velg gjerne dine favorittfarger, og bland stiler og mønstre for en kul miks av dekorasjoner på sommerfesten din.

LES OGSÅ: Prøv noe nytt- ha piknik i hagen

Fest i hagen

FINT VÆR? Ta med både festen og møblene ut i hagen og dekk til sommerens hyggeligste middag!