Meny og søk

Bli med hjem til Rachel Nordtømme Bli med hjem til Rachel Nordtømme

Bli med hjem til Rachel Nordtømme

Skeidar | 22. august 2016

Av gjesteblogger Rachel Nordtømme, runwithrachel.no

Moderne eller komfortabelt? Skal jeg legge i litt ekstra og få den sofaen jeg aller helst vil ha, eller gå for den nesten like fine, men litt rimeligere? Jeg møtte mange problemstillinger på møbelshopping.

Å innrede sin første bolig er ikke en enkel oppgave. Jeg, som mange andre, ønsket ikke å ta med meg interiøret fra kollektivtiden, og valgte å kjøpe alt nytt. Oppgaven var overveldende fordi jeg følte at valget av møbler var avgjørende for om vi trivdes i vårt nye hus eller ikke. Dessuten er det kostbart, og ikke noe man bare slenger innerst i skapet om det ikke passer.

RachelNordtommeEtter jeg og André hadde tråkken ned dørene til Skeidar-butikken i Trondheim, og hatt mange samtaler med Mats, en av de hyggelige selgerne i butikken, fant vi endelig vår stil. En god blanding mellom klassisk og moderne. Ikke noe ”kataloghjem”, men heller ikke kjedelig. Midt i blinken for oss og Storm, som den gang lå i magen.

LES OGSÅ: Rachel Nordtømmes herlige hage

Kul eller komfy

Sofavalget, eller det jeg kaller verdens viktigste valg, brukte vi mest tid på. Vi klarte ganske kjapt å begrense valget til to ulike modeller, men vi slet med å bestemme oss for om vi skulle gå for den kuleste, eller den klassiske, som var ett hakk bedre å sitte i. Og ikke nok med det, begge sofaene kom i flere farger og varianter. Et skikkelig luksusproblem.

Avgjørende kosehjørne

Til slutt falt valget på herligheten Modern living Cosy Corner. Det var rett og slett komfort som vant valget. Sofaen var stor, men vi bruker ofte bare hjørnet. Vi krøller oss sammen under et pledd, og her er det god plass til begge to. Det er også perfekt for favoritten min – ta med dyna i sofaen og kose meg med en kopp te og frokost-tv.

Denne sofaen var en modulsofa, noe som betydde uendelig med valgmuligheter på både størrelse, form og farge. Vi har ganske god plass i stuen, og ville ha mye sitteplass. Derfor valgte vi toseter, kosehjørne og toseter. Den ble perfekt i vår stue.

Vi ville ha et beige stoff, og det fantes utallige nyanser. Nesten litt for mange. Lyse farger er sikkert litt upraktisk med barn i hus, men jeg og André ble enig om å velge det vi likte best denne gangen, så får det bare bli litt flekker. Dessuten har vi impregnert den, og foreløpig vises det ikke en eneste flekk. Selv om det er gulpet en god del i den allerede.

For å gjøre stuen litt mer moderne, valgte vi to runde hvite bord med stilige bein i hvitoljet eik. Det passer perfekt til spisestuen.

Stue

Hjertet i hjemmet

For oss var det veldig viktig å ha et stort bord, som mange kan samles rundt. Bordet var egentlig det enkleste valget i innredningsprosessen. A-line spisebord står utstilt med det samme man kommer opp på møbelavdelingen på Skeidar i Trondheim, og jeg falt pladask første gangen jeg så det. Det var kjærlighet ved første blikk, og etter vi fikk det i hus har jeg bare blitt mer og mer glad i det.

CosyCornerStue

André og jeg var enig om at vi ville ha spisesofa. Det er kanskje ikke det mest moderne, men det var ikke så viktig for oss. Bordet har nordisk stil, mens sofaen og stolene er mer klassiske. Det gjør bare at vi får vår egen stil i hjemmet vårt. Både sofaen og stolene er kjempegode å sitte i! Og jeg syns de gjør spisestuen til den mest koselige kroken i hele huset. Nå elsker jeg virkelig å ha middagsgjester.

Koselig og praktisk

Dette er mitt første ordentlige hjem, siden jeg flyttet fra foreldrene mine. Derfor visste jeg lite om hva som er praktisk og hva vi virkelig trengte. Heldigvis fikk jeg den tryggheten jeg trengte til å ta riktige valg hos Skeidar. Vi har truffet perfekt med de møblene vi valgte. De lyse beigetonene gjør stuen koselig og lun. Stolene, og sofaene er så komfortable at vi virkelig sliter med å komme oss opp av dem. Og ikke minst har vi masse plass både til middags- og kaffegjester. Det føles fantastisk å ha et nydelig hjem, som vi er så stolte av.

RachelNordtommeKjokkebord