Meny og søk

Compact Living – Slik bor du smart på liten plass! Compact Living – Slik bor du smart på liten plass!

Compact Living – Slik bor du smart på liten plass!

Skeidar | 31. august 2015

Stadig flere velger å bo smart på færre kvadratmeter. Det har aldri før vært så mange gode løsninger og det er enkelt å få det fint også selv om plassen er liten. Her får du 8 gode tips:

  1. Ha gode oppbevaringsløsninger. Utnytt plassen over skapene på kjøkkenet, bygg dem helt opp eller sett opp kurver som går helt opp til taket. Velg en seng med god plass under til en sengeskuff. En puff med oppbevaringsplass kan være et godt alternativ til en ekstra stol i stua etc.
  2. Velg møbler som har flere funksjoner. Velg for eksempel en sofa som også kan brukes som sovesofa, da slipper du gjesterom.
  3. Mørke farger på veggene vil gjøre et rom mindre. Hvis du ikke vil ha det helt hvitt lønner det seg å velge farger i den lyse ende av fargeskalaen.
  4. At speil gjør større er det mange som vet, men har du tenkt over at høyglansmaling har samme effekt? bruk derfor gjerne høyglanset maling på for eksempel lister og gulv, det gir en flott effekt.
  5. Ha få men velutvalgte ting. Vær nøye med hva du tar inn i hjemmet ditt. Sørg for at alt enten har en funksjon eller er vakkert. Ta ikke vare på ting bare fordi du kanskje kan få bruk for det en gang. Selg det heller og kjøp noe annet du har mer nytte av.
  6. Ha en gjennomgående fargeskala, det skaper ro og får rommene til å virke større.
  7. Velg møbler som ikke er alt for store, da får du plass til mer.
  8. Hvis du har en gang med mange dører og liten plass, kan et dørspeil være en god løsning.

Skjermbilde_146