Meny og søk

Vet du hva som bor i madrassen din? Vet du hva som bor i madrassen din?

Vet du hva som bor i madrassen din?

Skeidar | 7. mars 2017

Det er mange gode grunner til hvorfor overmadrassen bør skiftes med jevne mellomrom. Støv, svette og midd er tre av dem.

I løpet av en natt taper de fleste av oss opptil 0,5 liter væske i form av svette og pust. I tillegg avgir kroppen salter og døde hudceller. Rester av kremer og annen kosmetikk havner også i madrassen, og når alt dette blander seg med støv og skitt får vi et festmåltid for midd.

Selskap i sengen

Du har kanskje sett skrekkbilder av de små krypene som mesker seg med kroppens etterlatenskaper. Men med mindre du er allergisk, er midd faktisk ufarlig. Midden lever på og rundt oss hele tiden, uten å gjøre skade. For overmadrassen stiller det seg annerledes. Den forringes nemlig kraftig når den blir full av støv, hudrester og midd.

– Overmadrassen har flere viktige funksjoner. Den øker komforten og bidrar til en god hvilestilling, den beskytter madrassen mot slitasje og den transporterer fukt. Dette gjør at du sover bedre, forklarer salg- og produktsjef Laila Hagen Lerud i Skeidar.


Visste du at…
du bør skifte overmadrass hvert 5. år?


Gode overmadrasstips:

  • De aller fleste overmadrasser har vaskbart trekk. Et godt tips er å ta på det nyvaskede trekket mens det fortsatt er litt fuktig, da blir det mye enklere å ha på.
  • Støvsug overmadrassen og madrassen hver gang du skifter sengetøy.
  • Overmadrassene finnes også med splitt-topp som passer til regulerbare seng. Husk å kjøpe laken som er tilpasset seng med splitt. Disse er ofte merket «splitt-laken» på pakningen.
Jensen Premium overmadrass

JENSEN: Jensen Premium overmadrass er 10 cm høy og har Innergetic Latex, en mykere og fastere side. Trekket er laget i kairokasjmir- kvalitet som gir en fantastisk myk overflate. Les mer her >>

Svane temptation

SVANE: Svane Temptation overmadrass har LatexGel, som bidrar til raskere nedkjøling og effektiv innsovning. Les mer her >>

Wonderland Superior

WONDERLAND: Wonderland Superior overmadrass er i Pulse Latex, en nyutviklet naturlatex som har svært god ventilasjon og som følger kroppens kurver optimalt. Superior overmadrass har et temperaturregulerende materiale som tilpasser seg kroppstemperaturen. Les mer her >

 

Curem overmadrass

CUREM: Curem Heaven overmadrass finnes i medium og fast med Cure Sense-trekk som er vaskbart på 60 grader. Les mer her >>