Meny og søk

Dette skjer når du sover for lite Dette skjer når du sover for lite

Dette skjer når du sover for lite

Skeidar | 7. november 2016

Riktig og nok søvn bidrar blant annet til gjenoppbygging av muskler og immunforsvaret så vel som lagring av informasjon i hukommelsessenteret i hjernen. Men hva skjer egentlig når du får for lite søvn?

De fleste voksne mennesker trenger mellom syv og ni timer per døgn. Mange får likevel for lite søvn i løpet av en uke, men vet lite om konsekvensene som kan komme i kjølvannet av dårlige søvnvaner over tid. For lite søvn er skadelig for kroppen, på samme måte som mat og luft er søvn essensielt for at kroppen og hjernen din skal fungere.

Bare ulemper
Kun én natt med for lite søvn kan påvirke helsen din, og føre til en rekke ubehagelige bivirkninger som risiko for overvekt, problemer med hukommelsen og større fare for å være innblandet i en ulykke. Dette kommer av redusert reaksjonstid og redusert konsentrasjon, og er viktig å tenke over i en rekke ulike situasjoner.

Les også: 10 tips for bedre søvn

På lang sikt er følgene verre, og forskere ser en sammenheng mellom lite søvn over lengre perioder og større risiko for utviklingen av både diabetes, slag og flere krefttyper. Det er blant annet bevist at skiftarbeid over tid kan ha sammenheng med både utvikling av depresjon og hjerte- og karproblemer.

Viktig med god madrass
Selv med riktig antall timer på puten hver natt vil ikke kroppen restitueres optimalt om sengen din er ubehagelig og utdatert. Hos Skeidar har de madrasser for alle aldre, fasonger og behov, og kunnskapsrike ansatte vil hjelpe deg til å finne din drømmeseng.

Se alle madrasser hos Skeidar her.