Meny og søk

Få skandinavisk stil i spisestuen Få skandinavisk stil i spisestuen

Få skandinavisk stil i spisestuen

Skeidar | 7. juli 2016

Mangler spisestuen din en viss finish? Da bør du titte etter inspirasjon blant de skandinaviske trendene.

Spisestuen skal være et romslig, hjemmekoselig sted der familien og gjester møtes til sosiale sammenkomster året rundt. Da er det viktig at stilen i rommet samsvarer hvilken stemning du vil ha. Ikke minst bør det også fortelle noe om hvem som bor der.

Mangler du inspirasjon, er det verdt å ta en titt på elementene innenfor den nordiske stilen. Flere og flere har fått øynene opp for dens enkle “finish,” og blant annet har amerikanerne vist stor entusiasme for vår interiørtrend.

BoConceptSpisestue

MINIMALISTISK: Legg merke til hvordan pynten i rommet er enkle blikkfang som ikke tar opp plass. Milano bord fra BoConcept/ Skeidar.

Blant annet TV-serien “Broen” har hatt stor innflytelse på hvor langt trenden har nådd, og man kan nå se trender som har sitt utgangspunkt i den nordiske stilen over hele verden.

Tilpass etter det du allerede har
Kort forklart er kjennetegnene på den nordiske stilen store møbler, enkle farger, geometriske former og rene linjer. Det vil si få møbler, men de må ha et karakteristisk preg. Møblene er ofte i materialer av tre.

Et gjennomgående fargekart av brunt, svart og grått er også populært, samt lite “dilldall” stående omkring.

LES OGSÅ: Sort og kobber gir magisk stemning

Disse tingene er bare en pekepinn på generell basis. Du bør lete etter en mellomting som passer det du ønsker i spisestuen din; kanskje har du allerede stoler eller andre ting du ikke vil bytte ut, men da kan du bygge resten av stilen rundt.

Til en spisestue trenger du et bord i god kvalitet som lever lenge. En dekorativ skål til frukt pynter opp, og en lampe med et stilig design setter et helt eget preg på rommet.

Når det da er tid for jul, påske og andre høytider, er det veldig enkelt å pynte fordi det ikke står en hel masse ting omkring som stjeler oppmerksomhet.

MilanoBoConcept

ENKEL DEKOR: En dekorativ skål til frukt pynter opp. Møbler og dekor fra BoConcept/Skeidar. (Foto: BoConcept)

LES OGSÅ: Luksuriøs retro- slik får du stilen

Det lille ekstra
Selv om den nordiske stilen ikke er kjent for spreke farger, betyr ikke det at du ikke kan innføre elementer som livner opp. Store planter, blomster, puter, telysholdere og komfortable møbler gjør mye for hvilket preg spisestuen får.

Se etter ting som gir det lille ekstra til rommet, uten at de skiller seg for mye ut fra hvordan resten av huset ser ut. Store vaser, gjennomgående bilder på veggen eller lamper i intrikate design kan være akkurat det som slår an.

Interiøreksperter anbefaler at man bruker god tid på å finne de tingene som skal stå lenge i et rom. Derfor bør du kikke i flere butikker før du bestemmer deg for hva som skal få bli med hjem.

MilanoBord

DESIGN: BoConcepts møbler har god design og smarte løsninger. Milano bord fra BoConcept/ Skeidar.