Meny og søk

Frisk opp med vårens pasteller Frisk opp med vårens pasteller

Frisk opp med vårens pasteller

Skeidar | 28. februar 2017

Den mørke, gråkledde vinteren forsvinner, og frem fra snø og grus springer de friske vårfargene frem i lyset.  Vårens jordfarger og pasteller, lyst treverk og grønne planter er her – nå skal du bringe naturen inn!

Vårfarger er sesongens store trendvinner – med sine duse pasteller godt representert i butikkhyller og fargekart. Fargetoner i terracotta gir rommet dybde og bidrar til en lun og våryr stemning, og detaljer i pastell står i stil til grønne planter og vårblomstene som spirer i takt med solen utenfor. Dette gir en gjennomtenkt og behagelig rød tråd som gjør at hjemmet og naturen utenfor går hånd i hånd.

PuterRosaGraa

PASTELL: Bytt ut noen puter og vaser, og tilfør litt grønt, så får du vårstemning inne.

Se alle pynteputer hos Skeidar her.

En trend som har pågått i mange år er lyse vegger – med en kontrastvegg i en annen farge for å bryte opp i det minimalistiske. Her kommer jordtoner og vårens egen fargepalett virkelig til sin rett! Fargene er enkle å kombinere med hverandre, og blir sjeldent for dominerende om man er glad i kontraster. Enten veggen er en lysere nyanse av rosa eller grønn, vil alltid en klassisk grå sofa passe til. Kombinert med møbler av lyst treverk gir det rommet en ren og moderne følelse.

TarantoStue

LYST: Taranto sofa er en av vårnyhetene hos Skeidar. Med grått tekstil og hvitoljede ben passer den godt sammen med vårens pastellfarger.

Naturlig samspill mellom rommene

Om du har åpen løsning mellom stue og spisestue, er det viktig å være bevisst ved valg av farger, møbler og detaljer. Vårens farge- og møbeltrender gjør det enkelt å skape en behagelig harmoni mellom rommene.

Møbler og detaljer i lyst treverk går aldri av moten, og kan med stort hell kombineres med både rustikke og mer moderne løsninger. Spisebord og stoler i lyst treverk gir spisestuen et organisk og naturlig preg, som harmonerer godt med vårens pasteller og jordtoner.

LES OGSÅ: Få skandinavisk stil i spisestuen

Lyst treverk er også et friskt og tidløst materialvalg til stuen. Sofaben i lyst treverk som står i stil til stuebordet, og samtidig harmonerer godt med møblene i spisestuen skaper en sømløs og stilren overgang mellom rommene.

Pynt rommene med grønne planter i ulike varianter for å gi rommene en organisk følelse – samtidig som plantene skaper en nydelig kontrast mot det lyse treverket. Grønne planter er både trendy og komplimenterende til vårens pastell- og jordtoner, samtidig som de bidrar til økt livskvalitet for hjemmets beboere.

Eksperimenter med kontraster – treverk

En kan også eksperimentere med ulike kombinasjoner og kontraster for å avgrense rommene fra hverandre. Eksempelvis kan du flette elementer av terracotta og rosa i spisestuen, med blå- og grønntoner som gjennomgående tema i stuen. Vårens fargetrender er spekket med naturlige kontraster som samtidig komplimenterer hverandre til det fulle.

Lysglass

STØVET ROSA: Disse fine lysglassene er snart på vei ut i Skeidars varehus. Se mer fin dekor her.

LES OGSÅ: Trend: Terracotta og jordtoner

Om man velger å skape kontraster mellom rommene, er det samtidig nødvendig å skape et samspill med naturlige elementer som går igjen. Møblene bør eksempelvis være i samme eller liknende materiale – og som nevnt tidligere er lyst treverk spesielt egnet til dette formålet. Det skal vanskelig gjøres å finne vårtoner som går i klinsj med lyst treverk!