Meny og søk

Hva slags teppe bør du velge? Hva slags teppe bør du velge?

Hva slags teppe bør du velge?

Skeidar | 9. februar 2018

Det kan virke overveldende å finne frem i teppejungelen av ulike kvaliteter, størrelser og mønstre. Her er noen fordeler og ulemper med de ulike materialene det er greit å vite om når du skal kjøpe nytt teppe.

Det viktigste er såklart at du liker teppets design, men det er også godt å vite litt om hvordan teppets kvalitet og materiale påvirker det praktiske, som rengjøring og flekker. En småbarnsfamilie med husdyr vil for eksempel ha mer glede av et teppe som er enkelt å tørke av uten at det får varige og stygge flekker.

Her er en oversikt over de vanligste teppetypene:

Flossteppe

Flosstepper
er laget av kunstfibre og har flere fordeler. Teppene er lette å holde rene, og er derfor et godt valg for barnefamilier. De flotteste flossteppene er svært behagelige å gå på, er vannavvisende og slitesterke. Tepper merket floss eller heatset er så og si lofrie.

Se alle flosstepper på Skeidar HER.

Cardiff-syntetisk-teppe

Syntetiske tepper
Det finnes også flatvevde syntetiske tepper. Disse er mer slitesterke og lettere å rengjøre, og passer derfor godt i for eksempel gangen eller under spisebordet.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig teppestørrelse til stuen

Ullteppe

Ulltepper
er laget av naturfibre og er svært slitesterke. Mange liker tepper i ull fordi det er varmt og lunt på gulvet. Mange ulltepper er vendbare. Ulltepper vil loe noe, og krever jevnlig støvsuging. Ull er også noe mer utsatt for flekker enn syntetiske.

Se flere fine ulltepper på Skeidar HER.

Cas

Chenilletepper
Chenillegarnet i disse teppene gir en fløyelsmyk følelse og en fin glans som fremhever de flotte mønstrene. Teppene er lette, men allikevel slitesterke. Velg chenille om du ønsker en varm og personlig stil.

Se alle tepper i chenille på Skeidar HER.

BostonViskoseteppe

Viskosetepper
har en fantastisk kvalitet og kjennetegnes av den vakre glansen. Teppene er svært myke å gå på. Dette er eksklusive og tidløse tepper som passer til de fleste stiler. Viskosetepper vil loe i starten, men dette vil avta etter hvert. Regelmessig støvsuging anbefales. Flekker på viskose bør behandles umiddelbart.

Se de lekre viskoseteppene på Skeidar HER.

Sisalteppe

Sisaltepper
lages av sliteterke naturfibre fra agaveblader. Tepper av sisal er kraftige og svært slitesterke og tilfører en naturlig og klassisk stil. Teppene passer like godt hjemme som på hytta. Dørmatter i sisal er praktiske da de ikke blir glatte når de er våte.

Se Classic sisaltepper på Skeidar HER.

Bomullsrye
Bomullsryer

er en rimelig måte å oppgradere mindre rom på, som for eksempel gangen eller kjøkkenet. Teppene bør legges med teppeunderlag for at de skal ligge stødig og bli mykere å gå på. Enkelte ryer kan vaskes i vaskemaskin.

Finn din nye bomullsrye HER.

Visste du at de fleste tepper blir mykere å gå på og enklere å støvsuge om du bruker teppeunderlag? Les mer HER.

Plastrye

Plastryer
Med lekne mønstre, ofte retroinspirerte, kan du skape en personlig stil i gangen, på kjøkkenet eller i kjellerstuen. Plastryene er praktiske og kan enkelt vaskes  med en fuktig klut og mildt vaskemiddel.

Se flere fine plastryer HER.

Uteteppe

Utetepper
Et must for å skape et hyggelig uterom. Dette er svært praktiske tepper som tåler mye. Uteteppene kan spyles rene med hageslangen. Husk at tepper aldri skal rengjøres med høytrykkspyler! Dette vil skade teppet. Du kan også fint bruke utetepper inne.

Se alle utetepper hos Skeidar HER.