Meny og søk

Hvilken kniv skal jeg velge? Hvilken kniv skal jeg velge?

Hvilken kniv skal jeg velge?

Skeidar | 20. mars 2018

Noen kniver er mer spesialiserte enn andre. Her er fem knivtyper som dekker de fleste oppgaver på kjøkkenet.

Godt redskap er halve jobben, og kjøkkenutstyret er intet unntak. En god kniv vil forenkle din kjøkkenhverdag, så lenge du velger rett kniv til rett jobb.

Kokkekniv

JamieOliver

Jamie Oliver kokkekniv har behagelig håndtak og blad i rustfritt stål.

Kokkenkniven er det mest essensielle og viktigste redskapet på kjøkkenet. Den kan brukes til alt. Intet kjøkken bør være foruten! En god kokkekniv har knivblad på mellom 16-20cm.

Les mer om Jamie Oliver kokkekniv her.

Brødkniv

Til frokost, lunsj og middag. En god brødkniv er uunnværlig. Med en skarp brødkniv skjærer du brød, rundstykker, gjærbakst mer presist og smuler i tillegg mye mindre!

Se mer om Jamie Oliver brødkniv her.

Trancherkniv

Denne brukes primært for å skjære opp kjøtt, som for eksempel kylling eller stek, før servering. Det lange og smale knivbladet gjør det enklere å skjære tynt og presist.

Se mer om Jamie Oliver forskjærskniv her.

Santoku

Santoku er en japanskinspirert kniv med karakteristiske luftlommer på knivbladet. I tillegg er kniven smal for effektivt å kunne skjære tynne og delikate skiver, uten at disse henger fast på kniven.

LES OGSÅ: Dette glasset kan heve middagen til nye høyder

Skrellekniv

Skrellekniven har det karakteristiske bøyde knivbladet for komfortabel og presis skrelling av frukt og grønnsaker. En grønnsakskniv er alltid liten og kort for optimal presisjon.

Universalkniv

Også kalt grønnsakskniv. Sammen med kokkekniven er dette en av de mest allsidige knivene på kjøkkenet. Kan brukes til nesten alle mindre jobber, som kutting av løk eller hakking av urter.

AnySharpKnivsliperHusk knivsliper

Det hjelper ikke med gode kniver om de er sløve. Derfor bør du gå til anskaffelse av en skikkelig god knivsliper. AnySharp er omtalt som verdens beste knivsliper. Den har PowerGrip, et smart og sikkert system der du enkelt fester sliperen til kjøkkenbenken før du starter. Du finner AnySharp hos Skeidar.

VIDEO: Se hvordan AnySharp fungerer her.