Meny og søk

Hvordan innrede uterommet funksjonelt? Hvordan innrede uterommet funksjonelt?

Hvordan innrede uterommet funksjonelt?

Skeidar | 19. april 2017

Mange synes det er vanskelig å lage funksjonelle uterom. Ofte er det rett og slett fordi vi ikke tenker godt nok over hva vi egentlig vil bruke det til. Hvilke behov skal uterommet dekke, og hvordan kan du utnytte det best mulig? Vi gir deg tipsene.

1. Bruk
For å få til funksjonelle uterom du har lyst til å tilbringe tid i, må du legge litt ekstra tanke i hvordan du vil ha det. Hva skal til for at du skal bruke hagen din? Er det muligheten til å grille eller sitte sammen rundt et bord og spise? Er det å slappe av i skyggen eller lese en bok? Eller er du kanskje glad i å sole deg? Hva med barna dine? Hva skal til for at du får dem med ut i hagen? Avhengig av plass, underlag og behov, bør du planlegge hagen ut i fra hva du skal bruke den til.

Portor

BAD I SOL: Hvis du bruker mest tid på å slappe av og sole deg, vil en stolstol eller solseng gjøre jobben. Portør solstol fra Skeidar.

2. Komfort
Kjøp møbler som ikke bare er fine å se på, men også gode å bruke. Pleier dere å sitte i timevis rundt matbordet, bør du velge stoler som gjør det mulig. Kanskje er det lurt med en parasoll også. Da kan du selv velge om du vil ha sol eller skygge. Eller hva med å nyte sommeren i en mer avslappende sittestilling, med stoler eller en sofa som dette?

NiceSofa

NICE HJØRNESOFA: Sofaen er både lekker å se på og god å slappe av i. Fra Skeidar.

LES OGSÅ: Slik velger du møbler til hagen din

3. Plassering
Det som er viktig å tenke på her, er blant annet sol- og vindforhold. Om du ønsker å «lounge» ute i skyggen med en bok, bør du finne et sted i hagen hvor det er le, eller velge møbler som er tilpasset det du trenger. Kanskje kan det også være lurt å sette grillen og spisegruppen nærme inngangen, så blir det ikke så langt inn til kjøkkenet.

Click

GOD PLASS: Har du et stort uteområde, kan du dele inn i soner; en sone til soling og avslapping, en til middager og sosialt samvær. Her den moderne Click-serien fra Skeidar.

4. Design
Når du skal velge utemøbler, vær bevisst på følgende designelementer:
– Materialer
– Funksjon
– Estetikk

LES OGSÅ: Sett farge på uterommet

5. Utsikt
Tenk også på utsikten når du plasserer møblene dine. Hva i hagen er det deilig å hvile øynene på? På samme måte som du bruker farger, bilder og pyntegjenstander inne, bør du også bruke naturen, blomster og lykter i uterommet ditt.

Se alle hagemøbler fra Skeidar her.

Save

Save