Meny og søk

Nå skal stuen være grønn Nå skal stuen være grønn

Nå skal stuen være grønn

Skeidar | 2. mars 2017

Grønne planter gir friskt liv i rommene du tilbringer mye tid i, som i et stue- og spiserom, og står fint til jordfarger. Hva passer best i ditt hjemlige landskap; oliventre, palmer eller kaktus?

Skift ut potteplanter som ser litt triste ut, og erstatt dem med friske og grønne planter. Grønne planter er fortsatt trendy og har kommet for å bli. Den grønne planten kan være prikken over i-en og er med på å bidra til fargepaletten i rommet.

LES OGSÅ: Skap stilen: Grønn glede

GrontInterior

DETALJENE SOM TELLER: Bring det grønne inn- enten i form av planter eller tekstiler!

Skaper liv

Grønne planter med store, flotte blader er et sjakktrekk når våren melder sin anmarsj. De asymmetriske formene og sterke grønnfargene skaper liv i rommene – og krever lite vedlikehold. Potter av terracotta kan også fungere som et bindeledd mellom jordtoner og plantenes grønne farger, og bidrar samtidig til en unik følelse av å ta med våren innenfor døren.

Grønne planter finnes i utallige størrelser og fasonger, så det er kun kreativiteten som setter grenser. Nevnte vi forresten at grønne planter bidrar til et bedre inneklima? Har du ikke grønne fingre i det hele tatt, er det såklart lov å jukse med kunstige planter!

Se alle kunstige blomster hos Skeidar her.

Det går også an å bringe naturen inn med puter og pledd med trykk av blomster og blader.

Etniskinspirert

Bruk gjerne noen pene terracotta-potter til plantene, bland inn flettede kurver og ta brukskunst fra Afrika, India og Australia ut av skapet og opp på veggen eller på bordet. Vevde tekstiler passer også glimrende å ta frem i stua nå.

CenturySpisebord

GRØNT: Har du et lyst og nøytralt hjem, frisker det opp med grønne planter!

Se alle spisestuemøblene i Century-serien her

Med et olivengrønt teppe under spisebordet kan du ha piknik i det grønne hver eneste dag. Husk å ta med deg inn rikelig av vårens blomster i din nye oase. Velger du sofa med treramme, gir dette et ekstra naturelement i sammensetningen, men det er også en rekke andre typer sofaer og farger som vil fungere godt. Rene linjer passer til de fleste stiler og er dermed et sikkert og tidløst valg av møbler.