Meny og søk

Sjekklisten du bør lese før du kjøper sofa Sjekklisten du bør lese før du kjøper sofa

Sjekklisten du bør lese før du kjøper sofa

Skeidar | 2. august 2016

Hvordan velge sofa etter personlig stil og funksjonalitet? Det er ikke lenger sånn at du må velge mellom stil og funksjonalitet når det kommer til sofa. «Ja takk, begge deler», heter det nå. Men det er lettere sagt enn gjort. For i mylderet av muligheter, hvordan skal du velge den rette? Her er sjekklisten som kan hjelpe deg.

• Formål
Dette er det viktigste punktet. Hva skal du bruke den til? Skal du ligge i den og se på TV? Har du ofte besøk og trenger mange sitteplasser? Liker du å krølle bena opp under deg og lese en god bok? All of the above?

Dette er spørsmål du bør stille deg selv for å være sikker på at du ender opp med en sofa du blir fornøyd med.

LES OGSÅ: 5 gode tips til å få det beste ut av stua

UrbanSofaHjellegjerde

MODULSOFA: Stor stue? Da kan du bygge et stort oppsett med moduler fra Urban-serien til Hjellegjerde. Fås hos Skeidar.

• Inspirasjon
Ikke vent til du kommer til møbelbutikken med å bli inspirert. Se i interiørmagasiner og på nettet for å finne eksempler på sofaløsninger, farger eller stiler du liker.

Pinterest er også et hot tips. La deg også inspirere av andre ting du har i hjemmet ditt. Kanskje lampen du arvet av bestemor blir utgangspunktet for din nye sofa?

LES OGSÅ: Norsk designsofa – klassisk og moderne på samme tid

• Stil
Dagens modulsofaer kommer i mange ulike uttrykk og stiler. Selv om du ikke liker utstillingsmodellen i butikken, så ikke forkast den med en gang – du bør ikke alltid stole på førsteinntrykket.

Forsøk å forestille deg sofaen med andre ben, tekstiler, farger, vangeform og så videre. Noen moduler kommer også med ulike putefyll, myke eller faste. Det gir ikke bare utslag på sittekomforten, men også sofaens utseende. Vær kreativ!

UrbanSofaRosa

FARGEKLATT: Sofaen skal passe deg og din smak. Hvorfor ikke gå for denne nydelige rosafargen? Urban fra Hjellegjerde kan bestilles i mange farger. Fås hos Skeidar.

• Størrelse og form
At du bør måle opp rommet så sofaen får plass, det vet du. Men formen er det ikke alltid like lett å forestille seg. Noen ganger er det vanskelig å se løsningene om man ikke kjenner til alternativene.

Henvend deg til din møbelbutikk og lek med modulbyggeren. Her kan du velge setestørrelser, form, vanger og andre funksjoner du måtte trenge eller ønske. Kanskje finner du løsninger du ikke har tenkt på før.

Se alle modulsofaer hos Skeidar her.