Meny og søk

Slik fikk småbarnsmor Rachel Nordtømme bedre søvn Slik fikk småbarnsmor Rachel Nordtømme bedre søvn

Slik fikk småbarnsmor Rachel Nordtømme bedre søvn

Skeidar | 1. august 2017

Av gjesteblogger Rachel Nordtømme, runwithrachel.no

Man vil ha det man ikke kan få. Mer enn noe annet, ønsket jeg meg en god natts søvn. Ny seng ble redningen.

Man vet ikke hva man har før man minster det, er det noe som heter. Da jeg ble mor, og nattesøvnen borte ble det veldig tydelig for meg hvor viktig det egentlig er å sove godt om natten.

Som tidligere idrettsutøver har god restitusjon og mye søvn alltid stått i fokus. Om jeg var ute på natterangel ble treningen betydelig dårligere dagen etter, og underskudd på søvn merket jeg lenge. Det positive var at jeg sov godt nesten uansett hvilken seng jeg sov i, rett og slett fordi jeg var så utslitt av trening.

Da jeg ble mor var saken den samme, men også en helt annen. Jeg merket hvor viktig det var for både humøret og energinivået med mye søvn, men uansett hvor utslitt jeg var – ”en god natts søvn” var ikke-eksisterende.

Fra Storm (sønnen min) ble født fikk ikke han sove med mindre han lå tett inntil meg, helst på puppen hele natten. For meg betydde det veldig lite søvn og ubehagelig liggestillinger. De første 6 mnd ammet jeg minst annenhver time natten gjennom, i tillegg begynte dagene veldig tidlig. Og når han først sov, gjorde ikke nødvendigvis jeg det samme. Jeg lå musestille i samme posisjon for ikke å vekke han.

Etter et par måneder med veldig lite søvn og fryktelig vondt i både ryggen og hofta, bestemte jeg meg for å investere i en skikkelig god seng. Vi hadde en alt for myk seng, noe som gjorde at jeg lå anspent for ikke å trille ned mot André (samboeren min), og for at Storm ikke skulle rulle ned mot meg. Sengen var rett og slett ikke tilpasset oss.

For det er jo engang sånn at man som nybakt mor tilbringer mye tid i sengen, med dupping, amming og kosing. Og verdien av en god seng hadde aldri vært større.

RachelStorm

På Skeidar i Trondheim fikk vi god hjelp til finne riktig seng for oss. Siden jeg veier en god del mindre enn André, var det på tide å få ulik fasthet på hver vår side av sengen. Valget vårt falt på Jensen Majestic kontinental. Med en medium og en fast side. I tillegg gikk vi for en ganske stor seng, slik at jeg kunne amme uforstyrret, og André slapp å ligge helt på kanten fordi vi tok så mye plass.

Storm ender fortsatt opp i sengen vår i løpet av natten. Jeg sier ikke at man ikke mister nattesøvnen av småbarnslivet om man investerer i en god seng, men nettene blir betydelig mer behagelig.

Save

Save