Meny og søk

Hvorfor ikke ha sofa i flere rom? Hvorfor ikke ha sofa i flere rom?

Hvorfor ikke ha sofa i flere rom?

Skeidar | 27. juli 2016

Utenom sengen er nok sofaen det mest brukte møbelet hjemme. Det er ikke så rart, for vi slapper så godt av i den. Så hvorfor skal vi bare ha sofa i stua, og ikke på kjøkkenet, soverommet og i gangen også?

Sofa på kjøkkenet
Vi bruker mye tid på kjøkkenet. Det er ikke lenger som på 50-tallet, da kjøkkenet var et adskilt rom hvor kvinnene syslet seg ferdig før de serverte maten til den sultne familien som ventet i spisestuen. Kjøkkenet er nå det sentrale rommet i huset, og mange velger en åpen løsning mellom kjøkken og de andre sosiale rommene. Vi bør derfor innrede deretter.

LES OGSÅ: Norsk designsofa- klassisk og moderne på samme tid

Spisebordet er en sosial møteplass, ja kanskje den eneste plassen hvor vi virkelig får tid til hverandre i en hektisk hverdag. Så hvorfor ikke legge til rette for det med behagelige møbler? Med en spisesofa på kjøkkenet får du kanskje barna til å holde ut litt lenger ved bordet også.

BEHAGELIG FROKOST: I Dijon spisesofa fra Skeidar.

Sofa på soverommet
Det er ikke alle som har plass til en sofa på soverommet. Men om du er av de heldige med god plass, bør du vurdere det. Trenger du for eksempel å hvile litt mellom slagene, er det deilig å kunne trekke seg tilbake fra stua og inn på soverommet. Det skal jo være et avslappende sted å være. Og det kan gi den ekstra dæsjen med farge som soverommet ofte trenger.

I tillegg fungerer en sofa fint som avlastningsmøbel for både deg selv og klærne dine.

ReginaSofa

RETROINSPIRERT: Regina sofa fra Skeidar.

Sofa i gangen
Det er ikke nødvendigvis sånn at du blir liggende i gangen og slappe av hele dagen. Men det er deilig å kunne ha noe godt å sette seg på når du knytter skolissene eller venter på at noen skal gjøre seg ferdig. Ikke minst skaper det en varm og hyggelig atmosfære i rommet.

Sofaer til gangen kan gjerne være divaner eller sjeselonger. Sofaer med lave eller ingen armlener, virker mindre fremtredende i rommet.

LES OGSÅ: Slik gir du den nordiske stilen personlig vri

Malin

NETT: Malin benk fra Skeidar.

Har du, som mange andre, ikke plass til sofa i gangen, så er en pall eller en krakk et godt kompromiss. Legg til noen deilige skinnfeller eller puter, så er den både komfortabel og praktisk.