Meny og søk

Sommerens beste is lager du enkelt selv Sommerens beste is lager du enkelt selv

Sommerens beste is lager du enkelt selv

Skeidar | 6. juni 2018

Når solen varmer og og gradstokken kryper opp til hyggelige høyder, finnes det ikke mye bedre enn å kose seg med is.

Man får mye god kjøpe-is, men den aller beste isen lager du selv. Med isformer kan du enkelt lage akkurat den isen du selv liker best. Det er også gøy å eksperimentere og finne frem til egne favoritter.

Vi er stolte av å forhandle Lékué isformene som kommer i mange varianter. Se mer her.

Her får du tre oppskrifter som passer perfekt på varme sommerdager.

Hjemmelaget is_3

Denne oppskriften er en god grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige. Ha i biter av jordbær eller bringebær. Tilsett sjokoladebiter eller prøv deg frem og lag din egen favoritt.

Her har vi laget vaniljeis med striper av sjokolade- og karamellsaus.

Hjemmelaget fløteis med sjokolade og karamell

3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
Sjokoladesaus
Karamellsaus

Pisk eggeplommene og melis lyst og kremet. Pisk fløten stiv og vend den forsiktig i eggeblandingen.

Ha isen i åpne isformer. Ha sjokolade- og karamell-saus over isen.

Frys til isen har stivnet.

Tips: Hvis du får ismasse tilovers kan du ha den i en mindre form. Still isen i fryseren og rør i den et par ganger til den har stivnet.

Hjemmelaget is_4

Hjemmelaget is_2

Hvis du har lyst til å lage noe som er ekstra godt, kan vi anbefale hjemmelaget vaniljeis med Oreokjeks. Denne isen vil både små og store like.

Hjemmelaget vaniljeis med Oreokjeks

3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
1 pakke Oreokjeks ca 14 stk

Pisk eggeplommene og melis lyst og kremet. Pisk fløten stiv og vend den forsiktig i eggeblandingen.

Ha isen i åpne isformer. Tilsett biter av Oreokjeks.

Frys til isen har stivnet.

Tips: Hvis du får ismasse tilovers kan du ha den i en mindre form. Still isen i fryseren og rør i den et par ganger til den har stivnet.

Hjemmelaget is_1

Hjemmelaget is_6

Denne isen har en god og rund smak av kokos og ananas. Den har bare to ingredienser og er super enkel å lage. Den passer også godt for de med laktoseintoleranse, da det brukes kokosmelk i stedet for fløte.

Kokos og Ananas is

1 boks kokosmelk (lett eller vanlig, ca 400 g)
1 boks ananas (biter eller skiver, ca 400 g)

Ha ananas og kokosmelk i en blender. Rør til du får en jevn masse.

Fyll i isformer og frys til isen har stivnet.

Hjemmelaget is_5

Tekst og foto: Franciska Munck-Johansen.