Meny og søk

Spiseplassen – et koldtbord av muligheter Spiseplassen – et koldtbord av muligheter

Spiseplassen – et koldtbord av muligheter

Skeidar | 23. august 2016

Spiseplassen finnes mange ulike størrelser og fasonger. Noen har spiseplassen som en del av kjøkkenet, mens andre har den i et separat rom. Noen har det trangt om plassen og må tenke kreativt, andre har et stort rom med mange muligheter. Med god planlegging og inspirasjon kan spiseplassen din utnytte sitt fulle potensiale.

Det er stedet for de dype samtaler, barneoppdragelse og engasjerte diskusjoner. Det er stedet hvor man høster skryt eller krass kritikk for sine kokkekunster, og stedet hvor romantikken blomstrer en sen fredagskveld.

Se alle spisebord hos Skeidar her.

Klassisk spisestue

Klassiske løsninger, altså et spisebord med et passende antall stoler rundt, er det vanligste og mest praktiske alternativet for mange. Men at noe er klassisk betyr ikke at man ikke har kreativ frihet.

LES OGSÅ: Dekk et lekkert langbord i rosatoner

Du kan for eksempel kombinere et solid og rustikt eikebord med nette og moderne stoler, eller kombinere og variere farge- og materialvalg for å skape litt liv og bevegelse i rommet. Det er også verdt å leke litt med ulike fasonger, da alle spisebord slettes ikke er firkantede. Følg opp valgene du tar også når du velger pynt og detaljer for å sikre helhetsinntrykket.

Dijon-spisestol

Spisesofa

I mange hjem kan en flott spisesofa være en kreativ og fin løsning. Ikke bare er en spisesofa veldig god å sitte i, den kan også gi rommet et nærmest royalt preg. En spisesofa er et flott møbel, som bidrar til å løfte resten av rommet.

LES OGSÅ: Hvorfor ikke ha sofa i flere rom?

DijonSpisesofaSpisestue

Sofaen bidrar også til å gjøre spiseplassen til et mer naturlig samlingssted også utenom de vante måltidene. En flott spisesofa er også en genial løsning om man har en stor og flott vegg man ikke helt vet hva man skal gjøre med, da sofaen også kan være svært dekorativ.

Se alle spisestoler og spisesofaer hos Skeidar her.

Moderne barløsning

DijonBarstolDet er kanskje ikke så vanlig med høye bord i seg selv, men det er stadig flere som har kombinert kjøkkenøy og spiseplass, eller andre barliknende løsninger. I den anledning må du se etter noen flotte og praktiske barstoler- eller krakker. Disse finnes i flere forskjellige varianter, og i flere ulike stiler og design. Det som er nøkkelen er å finne alternativer som både er gode å sitte på, men som samtidig passer inn i designprofilen en ønsker å ha. Hvor høyt opp må du sitte? Skal du ha polstret sete? Vil du ha med plattform eller fire ben?

Det er verdt å merke seg at det kan være vanskeligere å finne en komfortabel sittestilling på høyere stoler, så man bør sette seg godt inn i de ulike valgene man har tilgjengelig. Prøvesitt selv, men la også flere familiemedlemmer gjøre det samme. Vekt, høyde og alder er særdeles relevant ved valg av barstoler, og det er kritisk å velge riktig modell for å tilfredsstille hele familiens behov.Spiseplassen er en helt sentral del av hjemmet.

LES OGSÅ: Få skandinavisk stil i spisestuen