Meny og søk

Lamper og tepper er prikken over i-en Lamper og tepper er prikken over i-en

Lamper og tepper er prikken over i-en

Skeidar | 21. februar 2018

Brukt riktig, kan både lamper og tepper være et flott blikkfang som gir rommet det lille ekstra. Et flott teppe kan samle fargene i rommet og den riktige lampen kan være det som gjør at et rom blir komplett.

Men det er ikke alltid enkelt å vite hvordan man bruker tepper og lamper best mulig. Her får du våre beste tips:

1381002_noniopps2hmiljo1

Tenk på helheten

Flere lamper i ulike høyder, vil nesten alltid gi et bedre lys enn for eksempel én enkelt taklampe. Velg lamper ut i fra hvilken funksjon de skal ha. Ved sofaen kan det for eksempel være fint med et leselys som på bildet over. Men sørg også for å velge en lampe som passer til resten av interiøret. Se hvor fint den sorte Tikki gulvlampen passer inn sammen med de andre detaljene i sort.

Velg gjerne lamper med flere funksjoner. En stålampe kan både gi generelt lys når den er lenger unna sofaen og den kan fungere som leselys når den trekkes nærmere. Bruk gjerne dimmere, da er det enkelt å velge belysningen du ønsker.

6680401_ibizasylvestersortmiljo5_1

En lampe kan tilføre litt glam

Hvis du vil skape liv til rommet kan det være fint å velge en lampe i skinnende metall som gull, sølv, bronse, kobber eller lignende. Den vil reflektere resten av rommet og bli et levende element. Lux taklampe fås i krom og kobber.

8109200_connectstorymiljo2_3

Et smykke i rommet

En flott lampe kan være et smykke i rommet, se bare hvordan Medusa takpendel blir et blikkfang i denne spisestuen. Legg også merke til hvor godt den tar opp fargene på stolene og bordet.

2546102_globestolauberginemiljo

Tenk gjerne litt utradisjonelt

En leselampe må ikke være en tradisjonell stålampe, den kan like gjerne være en taklampe som her. Det gir et overraskende element. Diamond taklampe finnes i sort og kobber her.

LES OGSÅ: Slik bør du bruke lamper i stuen

1360859_timesofamiljoekeberg11

Tepper som understreker stilen

Et teppe virker samlende og skaper lunhet til rommet. Tenk bare hvor annerledes det hadde vært på bildet over om ikke teppet hadde vært der. Det er også fint å velge teppe i samme materiale som sofaen og gardinene, som her hvor det er valgt både sofa, stol, puff og teppe i lignende materialer. Det skaper en fin helhet. Se Scottsdale viskoseteppe i flere farger her.

Et teppe kan også være et spennende grafisk element i rommet. Som her hvor Elliot teppe fra Linie Design med sort/hvitt grafisk mønster gir liv.

2060500_amalieuoppsettretusj

Et langluvet teppe gjør rommet lunt og innbydende. Man får lyst til å gå på det og det vekker sansene.

4180054bg520287_mezzohjsofamiljo7_1

Legg teppet i samme lengderetning som sofaen, det gir et harmonisk uttrykk.

1360859_timesofamiljoekeberg2

Et teppe kan være med på å markere ulike soner i rommet. Som her hvor det samler gruppen av møbler. Tenk også på at møblene ikke bør plasseres nær kanten av teppet. De bør enten stå godt innpå teppet – eller helt utenfor. I stuen over matcher viskoseteppet Scottsdale gråtonene i sofaen og gardinene perfekt.

LES OGSÅ: Slik finner du rett teppestørrelse til stuen

Skjermbilde 2018-02-08 kl. 18.23.40

Tepper i viskose har en vakker glans og er en av de store teppetrendene akkurat nå. Se alle de flotte viskoseteppene hos Skeidar her.

LES OGSÅ: Hva slags teppe bør du velge?