Meny og søk

Tør å bruke farger i hagen Tør å bruke farger i hagen

Tør å bruke farger i hagen

Skeidar | 14. juli 2016

Mange synes det er skummelt å bruke farger hjemme. Vi er kanskje redde for å gå lei, eller at fargen ikke skal passe inn. Det blir mye nøytrale farger – grått, hvitt og beige. Men er det et sted i huset du skal tørre å bruke litt sprekere farger, så er det nettopp i hagen. Her er inspirasjonen som gir deg mot til å prøve.

Hvorfor farger?
Hvorfor ikke? Det er sommer kun noen få måneder av året. De fleste av oss lengter etter de dagene hvor vi endelig kan slenge oss lettkledde ned på solsengen og kjenne varmen fra solen kile oss på huden. Sommeren er ment for lek og moro. Selv husker jeg de slitte, falmete røde badehåndklærne jeg som barn ble pakket inn i etter timevis med bading. Og jeg husker de grønne stolputene, og den gule solsengen i plast. Jeg var lykkelig da. Det var nok ikke bare fargenes fortjeneste, men litt bidro de kanskje. For farger påvirker humøret vårt. Det vet vi.

Baden

BLIKKFANG: Baden Baden solstol frisker opp verandaen i denne herlige røde fargen! Stol fra Skeidar.

 

Hvilke farger?
Alle farger. Naturen er en utømmelig kilde av farger i ulike kombinasjoner og hagen er en forlengelse av naturen. Ikke vær redd for å bruke flere farger samtidig. Mange tror det er viktig å fargekoordinere og matche mest mulig. Ikke gjør det, det er da du går lei og bytter ut alt neste år. Velger du ulike farger og fargekombinasjoner, kan du enklere endre uttrykk og stil bare ved å flytte på noen ting.

Fargede hagemøbler 
Her er noen konkrete forslag til fargeglade hagemøbler og interiør. Hva med å sette de lekre Click spisestolene rundt spisebordet? Click har flere farger å velge mellom, så her trenger du ikke bestemme deg for kun én. Er du modig nok?

Planter og pynt
Er du fortsatt skeptisk og ønsker å starte i det små, kan du begynne med å legge til litt farge i hagen med ulike typer pynt. Hva med noen morsomme lykter eller telysholdere? Du kan til og med velge noen lekre pynteputer som passer din stil. Husk bare å ta dem med inn igjen til kvelden.

Sist, men ikke minst, kjøp blomster i alle farger og fasonger!